Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ДОБРОВОЉНО ДАВАЊЕ КРВИ У ПАРОХИЈСКОМ ДОМУ У ПЕЋИНЦИМА

ДОБРОВОЉНО ДАВАЊЕ КРВИ У ПАРОХИЈСКОМ ДОМУ У ПЕЋИНЦИМА

Дечице моја, не љубимо речју ни језиком, него делом и истином. (1 Јн 3,18)

Одазивајући се позиву Архијерејског намесништва пећиначког и Црвеног крста из Пећинаца да несебичном љубављу према ближњем посведоче своју веру у Васкрслог Господа, 27. марта 2023. године, бројни верници су се окупили у просторијама парохијског дома у Пећинцима, како би дали крв која је неопходна за болничко лечење многих болести и тежих повреда.

Инспирисани примером који је пружио Предстојатељ Српске Цркве, Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије, који је више пута и сам био добровољни давалац крви, четрдесет седам православних хришћана дало је своју крв, а међу њима су се налазили чланови Светосавске омладинске заједнице, Кола српских сестара, Синдиката „Независност“, компаније „Р. Бош“, просветних и других установа. Нарочито је охрабрујућа чињеница да је чак двадесет добровољних давалаца, овом приликом први пут приступило поменутом богоугодном и хуманом делу.

Захваљујући се свима на оваквом одзиву, архијерејски намесник пећиначки и домаћин овог сабрања, протонамесник Бојан Мијановић истакао је своју радост што су верници препознали потребу да се и на овај начин у овим великопосним данима побрину за браћу и сестре којима је њихова крв неопходна за наставак овоземаљског живота, те да је без љубави према ближњима пост непотпун и да смо дужни добро чинити где год смо у могућности, баш онако, како нас апостол Јаков учи: „Онај, дакле, који зна добро чинити а не чини, грех му је“ (Јак 4, 17).