Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Храм Благе Марије на Банстолу је организовао више него успешно хуманитарно вече за породицу Декић и малог Михајла, 15. новембра 2022. године, како би им пружио материјалну и моралну подршку, потребну за његову рехабилитицију. У том смислу, свима који су помогли ово богоугодно дело, управа храма дугује велику и искрену захвалност.

Хвала брату Марку Вукајловићу, власнику комплекса Етносела Маркови Конаци, човјеку великога срца, који је, у ову сврху, уступио простор свог ресторана и своје особље, и напорно радио и помогао да се хуманитарно вече успешно одржи. Сви приходи од пића и сва зарада од те вечери остварена у његовом угоститељском објекту, ишла је малом Михајлу. Велики људи су и конобари и сви музичари, који су сав свој бакшиш оставили њему за помоћ.

Хвала брату Карађорђу Ристановићу и пекари Зона из Ирига. на донацији од преко 60 килограма пецива за послужење, и који су увјек ту за своју Цркву и народ, кад год се показала потреба.

Хвала штамприји Графотрејд из Инђије“ и господину Душану Мајкићу.

Хвала жени великог срца, госпођи Цани Митровић, на подршци, као и њеном супругу, који су се са радошћу одазвали позиву.

Хвала сестри Ранки Срдић на дивним речима и стиховима и изношењу истих, онако како то само она уме.

Хвала брату Душку Ћутилу на подршци и брату Стеву Котарашу, испред Динарског четничког покрета Војвода Момчило Ђујић.

Хвала брату Николи Вукелић, који је увјек уз нас и помаже на сваки могућ начин.

Хвала брату Игору Шаламону (клавијатура) и Игору Голубићу (хармоника), као и брату Предрагу Мирковићу (озвучење), који су неуморно пратили све извођаче током хуманитарне вечери.

Хвала брату Гоцију Ристићу, Крајишницима с Фрушке горе, Крајишницима из Кнежева, Групи Мерак Крајине, Тромеђа, Групи Принцип, Новици Текићу, Емилу Боти, Неђи Костићу, Јовану Пекезу, који су улепшали ово вече онако како то они најбоље умеју.

Хвала од срца игуману Стефану из манастира Велика Ремета, који је својим присуством благословио овај скуп, као и свој браћи свештеницима.

И на крају ХВАЛА СВИМА ВАМА, драга браћо и сестре, што сте се одазвали и показали колико је срце Србиново и да се увјек у муци познају јунаци и шта то краси наш светосавски народ.

Наше је само оно што другима дамо безусловно! Слава Богу за све! Показали смо шта све слога и вјера у Бога може и постигли више од очекиваног

Преко 350 душа се појавило и показало колико смо уз породицу Декић и малог Михајла.

Ово је, понављам, само почетак рада хуманитарне организације, која ће бити основана под покровитељством храма Благе Марије на Банстолу.

Укупно је скупљено, од прилога, улазница и прихода од пића:

786.399,00 динара

4.830,00 еура

1.240 долара

ГОСПОД ВАМ СВАКИМ ДОБРОМ УЗВРАТИО!

ЈОШ ЈЕДНОМ ОД СРЦА ВЕЛИКО ХВАЛА!

Ваш брат и молитвеник у Христу,

отац Синиша Хрвачевић