Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Трећи васкршњи фестивал у Лаћарку

На Васкршњи понедељак, 17. априла 2023. године, по свршетку Свете Литургије, којом је началствовао протојереј Милија Глигић, одржан је трећи васкршњи фестивал у порти храма Светог архангела Гаврила. Ову традицију је започео, 2021. године, садашњи старешина храма, јереј Бранислав Дивљак.

“Овај свет, наследили смо од наших предака, а  позајмили смо га од наших потомака, зато би требало да се потрудимо да од њега направимо што лепше место за живот. Радујте се децо, јер свима нама ваша љубав и осмеси показују и сведоче да је Христос заиста Васкрсао, да је живот победио смрт и да ће се после сваке ноћи родити ново јутро обасјано светлошћу Христовог Васкрсења.” – речи су јереја Бранислава.

Ове године, васкршњи фестивал, обухватао је:

– Културно-уметнички програм

– Тркање са јајетом у кашици

– Избор за најлепше јаје

– Избор за најјаче јаје

– Хватање васкршњег зеца

Као што је већ најављено, цео догађај је прожет хуманитарним карактером, како би се помогло малој суграђанки Милици Васиљевић (8), па је самим тим захвалност упућена удружењу жена “Лаћаркуше”, које су по благослову старешине храма одржале хуманитарни базар. Прикупљени новац ће бити уплаћен на рачун Весне Васиљевић, 160-5500100573734-41 BANKA INTESA.

Овом приликом позивамо све људе добре воље да помогну малој Милици, како би могла да се радује животу као и сва остала деца, новчaном уплатом на горе поменути рачун.

Овогодишњи фестивал су финансијски помогли: Месна заједница Лаћарак, на челу са госпођом Весном Скакун, ОШ “Трива Витасовић-Лебарник”, на челу са господином Златком Вулетићем, господин Марко Ковачевић, Четничка омладина из Сремске Митровице, на челу са господином Урошем Армушом, Светосавска омладинска заједница Лаћарак, на челу са господином Николом Вуићем и сав верни народ, који је омогућио да се овај свети дан посвети истинским сведоцима Христовог Васкрсења, нашој дечици.

Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима живот дарова!