Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Света тајна исповести свештенства и вероучитеља Архијерејског намесништва пећиначког

Свештенослужитељи, вероучитељи и верни народ Архијерејског намесништва пећиначког, приступили су Светој тајни исповести на Светој Литургији Пређеосвећених Дарова, одржаној 31. марта 2023. године, у Брестачу. 

У брестачком храму Светог архангела Гаврила, Свету Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, а саслуживали су му протојереј Недељко Ковач, парох дечки, јереј Бојан Весић, парох купински и епархијски ђакон Горан Власац. За време евхарсистијског славља, реч поуке из Светог писма Старог завета, кроз читање Паримија, верном народу упутио је протојереј-ставрофор Миле Јокић. За исповедника у Архијерејском намесништву пећиначком, благословом Његовог Преосвештенства, одређен је протојереј-ставрофор Рајко Цабунац, пензионисани парох буђановачки. На крају богослужења, свештенослужитељи, вероучитељи и мноштво верног народа, имали су прилику послушати архипастирску беседу Преосвећеног Владике Василија, који је и овом приликом истакао спасоносни значај покајања и преумљења, али и узвишеност и велику одговорност свештеничке службе.

По одслуженој Литургији, домаћин, протојереј-ставрофор Томислав Којић, упутио је позив присутним свештеницима и вероучитељима да се окупе и око трпезе љубави, током које је, по благослову Његовог Преосвештенства, јереј Божидар Васић, парох огарски, прочитао текст проф. др Ненада Милошевића о служењу Свете Литургије Пређеосвећених Дарова. На самом крају, архијерејски намесник пећиначки, протонамесник Бојан Мијановић, изразио је своју захвалност Господину Епископу на свој љубави и пажњи, а домаћинима и осталој браћи свештеницима и вероучитељима пожелео крепко здравље и истрајност у љубави Господњој и сваком добру, као стазама које воде у Царство Небеско.