Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

БРАТСКИ САСТАНАК АРХИЈЕРЕЈЕСКОГ НАМЕСНИШТВА ПЕЋИНАЧКОГ У КАРЛОВЧИЋУ

У уторак по Недељи Светих Отаца Првог васељенског сабора, свештеници Архијерејског намесништва пећиначког сабрали су се на вечерњем богослужењу у цркви Преноса моштију Светог оца Николаја у Карловчићу. Повод овог сабрања у Карловчићу био је редован братски састанак намесништва, који се одржава сваког месеца, како би текућа питања и проблеми били решавани што брже и што ефикасније.

Вечерње богослужење служио је јереј Бојан Весић, а за певницом су појали свештеници са верним народом. Беседу на крају богослужења изнео је протонамесник Бојан Мијановић, истакавши обнову црквености у овом селу, обнову градитељске делатности, али и ону исто тако важну обнову мисионарске делатности и због тога је показао посебну благодарност верном народу. Јереј Јован Стегњаић захвалио се присутним верницима на поверењу и љубави, а архијерејском намеснику пећиначком, протонамесник Бојану Мијановићу, на указаној части и дивном говору.

Ловачки дом у Карловчићу био је место састанка, који је редовно почео после богослужења. Неке од тачака дневног реда, на којима се задржао интерес свештеника, свакако су прославе црквених слава у нашем намесништву, питања верске наставе због краја школске године, као и мисионарске делатности кроз рад Светосавских омладинских заједница и Кола српских сестара. Следећи братски састанак заказан је у Купинову.