Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Празник Силаска Светог Духа на апостоле молитвено прослављен у храму Светих Кирила и Методија у Бусијама

На дан, када се молитвено светкује спомен на Силазак Светог Духа на апостоле (Тројице, Педесетница), који представља рођендан хришћанске Цркве, 4.јуна 2023. године, у храму Светих Кирила и Методија у Бусијама Свету Литургију су служили протојереј Мићо Ристић, старешина ове богомоље и јереј Никола Ерцег, парох бусијски.

У пригодној беседи, јереј Никола Ерцег се обратио верном народу, сабраном у великом броју, говорећи о значају данашњег празника и подсећајући присутне да постоји „један рођендан, који је веома значајан за спасење рода људског. То је Духовдан – рођендан Цркве Христове, који се слави у педесети дан по Васкрсењу Христовом. Црква је непрекидни Духовдан, Дух Свети је стално у њој као бескрајна животворна сила и он непрекидно силази кроз сваку Свету Тајну, кроз сваку свету врлину, кроз свако богослужење, кроз свако „Господе помилуј“, кроз сваки христочежњиви уздах“.

Светим Тајнама Тела и Крви Христове приступио је сабрани верни народ, као и ученици Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бусијама, који су појали за певницом на Светој Литургији, заједно са верним народом, а затим је настављено њихово заједничарење са својим духовним пастирима.