Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ПРВИ КАБИНЕТ ЗА ВЕРСКУ НАСТАВУ У ЕПАРХИЈИ СРЕМСКОЈ, САВРЕМЕНО ОПРЕМЉЕН, ОСЛИКАН И УРЕЂЕН, НАМЕЊЕН ЗА АДЕКВАТНО ИЗВОЂЕЊЕ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ

Откривачком методом у методици наставе и дидактици, ученици, поред информација, развијају своје способности и ставове у складу са циљевима и задацима одређеног предмета. У овом случају, у питању је веронаука. То заправо значи да, поред информативног учинка наставе, треба обезбедити и њен формативни учинак. То се у дидактици постиже нарочито применом откривачке, проблемске и методе практичних радова. Зашто о овоме говоримо?

Зато што је у нашој Епархији, веома ретко да нека од образовних установа поседује кабинет за верску наставу, а један од светлијих примера наших дана свакако је ОШ “Трива Витасовић-Лебарник” у Лаћарку, који је заједно са верним народом, ученицима и њиховим родитељима осмислио и уредио њихов вероучитељ и свештеник јереј Бранислав Дивљак.

Кабинет је назван, рекли бисмо, по циљу и исходима самог предмета “Рајски врт” и налази се у приземљу објекта школе, поред главног улаза. Кабинет је савремено опремљен, уређен и осликан и прилагођен за адекватно извођење наставе.

 

ИЗВОР: СПЦО Лаћарак, храм Светог архангела Гаврила