Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

МОНАШЕЊЕ У МАНАСТИРУ РАКОВЦУ

У навечерје празника Светих бесребреника Козме и Дамјана, у манастиру Раковац, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије замонашио је искушеника Симу и дао му монашко име Никанор.

Древна светиња, манастир Раковац, један у низу фрушкогорских бисера је у навечерје манастирске славе био центар сабрања монаштва, свештенства и верног народа из свих делова Срема. Поред архимандрита Стефана, игумана манастира Велика Ремета и архимандрита Арсенија, игумана манастира Бешеново, били су присутни и игуман манастира Ђипша, Лукијан, игуман манастира Клисина, Василије, игуман манастира Шишатовац, Андреј, игуманија манастира Јазак, Параскева, као и заменица игуманије манастира Беочин, мати Варвара, са сестринством. Многобројни протојереји-ставрофори, протојереји, јереји, студенти и богослови су својим појањем за обе певнице допринели овом свечаном чину.

После вечерњег богослужења и честитања монаху Никанору на примљеном монашком постригу, домаћини овог сабрања, игуман Евгеније и духовник манастира, јеромонах Варнава са братством и сестринством, приредили су богату трпезу љубави за све госте. Том приликом, присутнима се обратио ректор Карловачке богословије, протојереј-ставрофор Јован Милановић.