Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ЕПИСКОП СРЕМСКИ ОБИШАО СВЕТИЊЕ ОШТЕЋЕНЕ СУПЕРЋЕЛИЈСКОМ ОЛУЈОМ

Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије обишао је монашке обитељи и насеља у својој Епархији, која су нарочито снажно била погођена суперћелијском олујом која је прошле недеље захватила и просторе Срема. Овај редак атмосферски феномен има склоност да произведе опасне непогоде, попут дивљих ветрова, крупног града, а понекад и торнада, који иначе нису типични за наше географско подручје. Метеоролози упозоравају да такве олује имају посебне карактеристике, које их разликују од уобичајеног невремена и да због тога захтевају веома пажљиво праћење и благовремена упозорења.

Током прошле седмице, опасна и крајње разорна временска неприлика је у значајној мери оштетила више сакралних здања на канонском подручју сремске дијецезе, као и покретну и непокретну имовину овдашњих житеља. Под екстремно снажним ударима ветра, разбијени су прозори, оштећени кровови и искривљени или сломљени крстови на преко 50 богослужбених објеката у Епархији сремској.

Његово Преосвештенство је, у присуству њихових настојатеља, обишао оштећене светиње, али и своје бројне епархиоте, упутивши им речи подршке и молитвене утехе.