Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Прослава храмовне славе у Моровићу

Верни народ у Моровићу прославио је, 21. Септембра, своју храмовну славу, Рођење Пресвете Богородице. Свету Литургију поводом овог празника служили су протојереј-ставрофор Радомир С. Мишић, архијерејски намесник шидски, који је началствовао литургијским сабрањем, протојереј Никола Пробојчић, парох у Вишњићеву и јереј Лазар Павић, парох адашевачки. За појање је био задужен Милорад Марковић, вероучитељ у ОШ ,,Филип Вишњић“ у Моровићу и Јамени, заједно са ученицима. Светој Литургији присуствовали су директорка ОШ ,,Филип Вишњић”, Владица Стојаковић, учитељи, наставници и ученици, као и бројни верни народ. На крају Свете Литургије поучну беседу о значају празника Мале Госпојине одржао је јереј Лазар Павић, рекавши да управо данашњи дан представља почетак нашег спасења, јер прослављамо рођење „Оне од Које се у телу родио Спаситеља света, Господ Исус Христос“.

У наставку је извршен трократни литијски опход око храма у коме су учествовали јеромонах Варнава (Радусиновић), духовник манастира Раковац, протојереј-ставрофор Милорад Душанић, парох моровићки и протојереј Никола Пробојчић из Вишњићева, након чега су освештани и пререзани славски дарови и изабрани кумови славе за следећу годину.

По окончању богослужења за свештенство и сав верни народ је приређена трпеза љубави, трудом надлежног пароха и Црквеног одбора у Моровићу.