Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

СВЕЛАЋАРАЧКИ САБОР

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског господина Василија, одржан је „СВЕЛАЋАРАЧКИ САБОР“, поводом дочека дела нетљених и чудотворних моштију Светог Епископа Варнаве Хвостанског Чудотворца. Овај величанствени, молитвени и духовни догађај организовали су Српска православна црквена Општина Лаћарак, храм Светог архангела Гаврила, Месна заједница Лаћарак, Светосавска омладинска заједница Лаћарак, а уз свесрду помоћ Града Сремска Митровица и свог благочестивог и христољубивог народа, омладине и дечице села Лаћарка.

„Свелаћарачки сабор“ објединио је у свом програму још један важан и догађај за читаву нашу Епархију сремску, а то је прослава 45 година архијерејске службе Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, седамдесет и осмог познатог јерарха на подручју античког града Сирмијума и читаве римске провинције Паноније Секунде и последњег у низу архијереја који од апостолских времена Светих Епенета и Андроника шире реч Јеванђеља у области данашњег Срема.

Благодаримо Богу и свима онима који су узели учешће у овом догађају Неба који се збио на земљи. Видимо се у храму, загледани у Бога кроз нетљени део моштију Светога Епископа Варнаве Хвостанског Чудотворца, који ће од сада почивати и у Лаћарку, на спасење, радост, утеху, здравље и оздрављење свих оних, који притичу са вером и љубављу овом предивном угоднику Божјем.

Господе, Исусе Христе, Сине Божји, молитвама Светог Епископа Варнаве Хвостанског Чудотворца, помилуј нас!