Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Одликовање председника Покрајинске владе Игора Мировића Орденом Светог Саве

Председнику Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу, на основу одлуке Светог синода Српске православне цркве, уручен је у Сремским Карловцима Орден Светог Саве другог степена, за вишедеценијско залагање и рад на обнови и изградњи храмова широм наше земље, посебно у Војводини.

Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије истакао је, уручивши орден, Мировићеву љубав према нашем црквеном, духовном и културном наслеђу, његову преданост и велики ангажман на обнови цркава и манастира не само у три епархије на северу наше земље, већ свугде где је то било потребно и где је до њега дошао глас и молба за помоћ.

Епископ сремски посебно је нагласио Мировићеву улогу у обнови Патријаршијског двора и Богословије Светог Арсенија у Сремским Карловцима.

Игор Мировић, још од 1992. године, када је био члан Одбора за изградњу Храма преноса моштију Светог Саве на Бистрици у Новом Саду, све до данас, када носи достојанство ктитора Храма рођења Пресвете Богородице у Сремској Каменици, више деценија помаже на све начине нашу Свету Цркву, као и обнову још 15 храмова на територији Епархије сремске.

Последњих година и лично је ангажован на свеобухватној реконструкцији манастира Мала Ремета, а током 2005. и 2006. године учествовао је у изградњи гостопримнице у манастиру Ковиљ у време када је игуман био патријарх Порфирије.

Веома је активан у раду заједнице и црквеном животу у Сремској Каменици, где живи са породицом.

Игор Мировић прва је личност из јавног живота са територије Војводине којој је уручен Орден Светог Саве још од 1985. године, када је ово високо црквено одликовање установљено.

Драгани Милошевић, покрајинском секретару за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, уручен је Орден Мајке Ангелине, највише признање Епархије сремске.

 

Текст преузет са сајта Покрајинске владе