Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Митрополит Иларион Алфејев у Сремским Карловцима

У недељу 15. октобра у Саборној цркви Светог оца Николаја у Сремским Карловцима служена је Света архијерејска Литургија којом су началствовали Његово Високопреосвештенство митрополит будимпештански и мађарски Московске патријаршије Господин Иларион (Алфејев) и Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије. Поменути високи гост из сестринске Руске православне цркве борави у Сремским Карловцима поводом манифестације посвећене успомени на блаженопочившег митрополита Антонија (Храповицког) и његове дане проведене у овој знаменитој сремској вароши.

Након торжественог литургијског славља Преосвештени Владика Василије поздравио је уваженог госта и изразио радост поводом његовог боравка у Карловцима, даровавши га пригодним даром. Са своје стране, Митрополит Иларион захвалио се на срдачном гостопримству и подсетио на традиционалне везе наших братских народа, које су нарочито засведочене у тешким данима након нестанка царске Русије и избеглиштва њене деце у тадашњој Краљевини Југославији.

Високопреосвештени митрополит Иларион присуствоваће у понедељак 16. октобра, заједно са другим високим званицама, изложби о митрополиту Антонију Храповицком која ће бити отворена у Патријаршијском двору у 15 часова.