Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

САБОР КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА

У периоду од 13. до 15. октобра 2023. лета Господњег, одржан је Четврти Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре. Сестре су се ради овог душекорисног саборовања окупиле на Златибору, овога пута у организацији Кола српских сестара Ужице, на чијем се челу налази Мирјана Станковић Ћирковић.

Од укупно шездесет седам Кола која чине Сабор, на Златибору се окупило њих тридесет и седам из свих крајева у којим живи наш народ, са око стотину сестара чланица.  

Као једини представник Епархије сремске, на овом Четвртом Сабору је учешће узело и Коло српских сестара „Жене Мироносице“, које је основано шест месеци раније по благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, а делује под духовним патронатом Архијерејског намесништва пећиначког, Епархије сремске, Српске Православне Цркве.

Колу српских сестара „Жене Мироносице“ из Пећинаца свечано је додељена Повеља о приступању Сабору и међусобној сарадњи, коју је са изразитом благодарношћу прихватила председница, сестра Оливера Марковић.

Коло српских сестара „Жене Мироносице“ броји четрдесет седам сестара чланица и у овом кратком периоду свог деловања је организовало и узело учешће у бројним хуманитарним пројектима, који за циљ имају јачање хришћанске свести и очување хришћанских врлина и вредности унутар породице и друштва. Нарочиту љубав и пажњу посвећују старању о онима, који су на било који начин угрожени, те заједно са СОЗ (Светосавском омладинском заједницом) подржавају неговање и развијање хришћанске врлинске свести међу младима, а све то трудећи се да врате Србији и свету свест о Српкињи – жени, мајци, сестри, хероју.