Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ВЕРОНАУКА У ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ „ПЧЕЛИЦА“

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, Одбор за верску наставу Епархије сремске започео је са огледним програмом православних образовно-интерактивних радионица у објектима Предшколске установе „Пчелица“ у Сремској Митровици. На основу потписаног протокола и уговора о пословно-техничкој сарадњи Епархије и ове установе, реализација пројекта отпочела је од октобра месеца ове године.

Делегирани и одабрани тим вероучитеља из Актива сремскомитровачког једном месечно улази у све градске и сеоске објекте ове установе и ради са малишанима из свих припремних предшколских група. Готово да су се сва деца, односно њихови родитељи, определила за овакав вид радионица и односа са Црквом од малих ногу. Захваљујући изврсној сарадњи директора Установе, госпође мр Биљане Цвијетић, помоћника директора Марине Ђорђевић и стручних сарадника, овај подухват, сигурни смо, уродиће плодом и намера нам је да у свим предшколским установама на територији наше Епархије ово буде активност којом ће се деца дичити.

Пројекат радионица подржала је ресорна локална самоуправа, Град Сремска Митровица, као оснивач Установе, али и Покрајински секретаријат за образовање и неки факултети друштвено-хуманистичких наука из области педагогије. Циљ је да се радионице успоставе као редовна активност која ће бити део Посебног програма и налазиће се у годишњем плану рада Установе, али и да се оне одржавају и за децу старије узрасне групе и успоставе термини на нивоу редовних недељних сусрета.

 

Стефан Недић,

заменик председника 

Одбора за верску наставу Епархије сремске