Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ПРЕДАВАЊЕ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ У РУМИ

У понедељак, 6. новембра 2023.године, у Градској библиотеци „Атанасије Стојковић“ у Руми, одржано је предавање на тему „Изазови породице данас“.

Предавачи су били проф. др Зоран Павловић, шеф кривично-правне катедре на Правном факултету за привреду и правосуђе Универзитета Привредна Академија у Новом Саду и мср Ђорђе Санчанин, православни свештеник храма Вазнесења Господњег у Руми и докторант треће године Правног факултета за привреду и правосуђе.

Том приликом, сала Градске библиотеке је била испуњена до последњег места, а све присутне речима добродошлице је, најпре, поздравио Дамир Васиљевић Тоскић, директор Градске библиотеке у Руми. Сабрање је отворио

свештеник Ђорђе, говорећи о значају и очувању светиње брака, породице и породичних вредности. Професор др Зоран Павловић је, у свом излагању, ставио акценат на потребу пружања подршке својим ближњима, као и на чињеницу да „све креће од породице и да се све враћа ка породици, да је породица основ свега“.

Овом приликом се захваљујемо директору Градске библиотеке „Атанасије Стојковић“, господину Дамиру Васиљевићу и свима у управи поменуте институције, који су нам указали част и поверење да о овако битној теми причамо на месту где се многи људи сабирају. Велико хвала свима који су били присутни и својим присуством увеличали сабрање. Надамо се да ће наше сабрање, ако ништа друго, барем у малој мери, дати допринос очувању брака, породице и породичних вредности .

 

Свештеник Ђорђе Санчанин