Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

18. Међународна изложба фотографије „Православље на интернету“ у Беочину

У навечерје празника Светог оца Варнаве Исповедника, Епископа хвостанског, 11. новембра 2023. године са почетком у 19 часова, у холу Културног центра у Беочину, отворена је традиционална 18. Међународна изложба фотографија „Православље на интернету“.

Програм је започео наступом Појачког састава „Благовеститељ“ храма Светог архангела Гаврила у Сусеку, под вођством попадије, госпође Александре Теофиловић, а затим се речју добродошлице обратила в. д. директорица Културног центра Беочин, госпођа Тања Дрљача. Поздравно слово у славу Божју и част и спомен Светог Варнаве Исповедника, Епископа хвостанског, говорио је пречасни јереј Милош Маријанац, парох беочински при храму Светог Василија Острошког Чудотворца. Он је у својој беседи упутио све присутне на значење и значај саме фотографије за православни свет данас. Приводећи протоколарни део програма крају, као кровни покровитељ ове свечаности, председник Општине Беочин госпођа Биљана Јанковић, у име локалне самоуправе, прогласила је ову важну манифестацију отвореном.

Међу најзаслужнијим члановима Друштва „Беофото“ за дугогодишњи труд на организацији овог дешавања свакако је господин Исмет Адемовски и овом приликом упућује му се посебна реч захвалности.

У наставку поменути појачки састав је песмом означио завршетак отварања изложбе, те су уследиле доделе награда, признања и захвалница иностраним и домаћим учесницима, а више информација о овом догађају са свакако квалитетнијим приказом изложених фотографија можете видети посетом веб-странице Друштва „Беофото“ кликом на линк испод:

https://www.beofoto.rs/

текст:

јереј Немања Теофиловић,

пр. парох сусечки

фотографије:

Исмет Адемовски

јереј Немања Теофиловић, пр. парох сусечки