Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Посета геронтолошком центру „Луана“ у Шиду

На празник Свете великомученице Анастасије и Светог Никифора Лепрозног, 4. јануара 2024. године, протојереј-ставрофор Радомир С. Мишић, aрхијерејски намесник шидски, и јереј Лазар Павић, парох адашевачки, посетили су и причестили кориснике геронтолошког центра „Луана“ у Шиду.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, а припремајућу се за велики празник Рођења Христовог, у духу хришћанске врлине бриге и старања о немоћним и старим члановима Цркве Божије, извршена је посета заједници у геронтолошком центру „Луана“ у Шиду. Након обављене Свете тајне Причешћа, протојереј-ставрофор Радомир С. Мишић, обратио се присутним верницима беседом о Рођењу Христовом, честитајући празник и указујући на важност Свете тајне Причешћа, као и о важности бриге и старања једних о другима. Испред Архијерејског намесништва шидског, полазница верске наставе – православног катихизиса Емилија Мишић, поделила је пригодне божићне пакетиће корисницима геронтолошког центра, као и бадњачиће, како би се догађај празника Рођења Христовог достојанствено прославио и доживео и у овој заједници верног народа.

У име Свете Цркве, захваљујемо се управи геронтолошког центра Александру и Светлани Нонковић на изузетној дугогодишњој сарадњи и на разумевању духовних потреба корисника центра.