Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Божић у Сремској Митровици

Ученици веронауке Митровачке гимназије, Техничке и Прехрамбено-шумарске и хемијске школе у Сремској Митровици, предвођени руководством и члановима Удружења „Тихо звоно“, као и Банком хране Војводине, сакупљали су пакете за најугроженије становнике овог града и пацијенте са одељења психијатрије Опште болнице.

Време божићног поста, припрема за празник Рођења Христовог и Ново наступајуће лето Господње најбољи су тренуци када се укрепљују душе потребитих из наше средине. Пацијенти са одељења психијатрије, који похађају редовне радионице православне психотерапије сваког понедељка и петка, први су прихватили дарове и умножили молитве у својим срцима за све оне који су их се сетили у болести. На дару, као и увек, заблагодарили су начелник болничке Службе психијатрије, др Станимир Чекеринац и др Сања Селаковић, шеф психијатријске амбуланте, са својим колегама лекарима и медицинским особљем, које се непрекидно током целе године брине и стара о заштити менталног здравља људи из сремског округа. Госпође Љиљана Божић и Сања Крстић из Удружења „Тихо звоно“ поделиле су неколико десетина пакета деци из угрожених, вишедетних и социјално угрожених породица, са жељом да осете дух и радост витлејемске пећине и божићног даривања.

Вероучитељи, свештеник Далибор Чолић, ђакон Александар Цигановић и Стефан Јосиповић, послали су своје ученике у супермаркет ради прикупљања дарова.

Прихваћен је договор заменика председника Одбора за верску наставу Епархије, ђакона Стефана Недића да ово постане традиција, не само у данима божићног поста, већ и Свете четрдесетнице и других благословених дана црквене године.