Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ДАНИ СВЕТОГ САВЕ У ЛАЋАРКУ

Прослава првог српског просветитеља и учитеља, Светога Саве, у Лаћарку је започета још 26. јануара 2024 године, када је свештенство парохијског храма посетило најмлађе мештане у локалном вртићу. Том приликом, пререзан је славски колач и принети су дарови Богу у славу и част Светога Саве. Полазници вртића су, заједно са својим васпитачима, припремила пригодан програм, а свако дете обрадовано је светосавским пакетићем (њих укупно 312).

Прослава Светога Саве настављена је Светолитургијским сабрањем у храму Светог архангела Гаврила. Храм је био мали да прими сабрану децу и народ око Бога и „најлепшег српског детета“, Светога Саве. За певницом су појали дечији црквени хор Архангел и етно група Храм. Након Свете Литургије уследио је пригодан програм, који су чинили рецитације у част Светога Саве и подела светосавских пакетића (подељено је 570 пакетића ).

По обављеним богослужењима, уследила је трпеза љубави и послужење за присутан народ и децу, а затим је уприличена свечана Светосавска академија у Основној школи „Трива Витасовић Лебарник“ у Лаћарку, као и изложба ученичких радова.