Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Празник Теодора Тирона и Недеља о блудном сину у Руми

У петак, 1. марта, на празник Светог Теодора Тирона служена је Света Литургија у храму Вазнесења Господњег у Руми, којом је началствовао јереј Ђорђе Санчанин, док је молитвено био присутан и протојереј Драган Арсеновић. О поуци из јеванђељске приче коју читамо на празник овог Светог великомученика, беседом се сабранима обратио Отац Ђорђе и окупљени верни народ позвао на љубав, мир и усрдну молитву, у часовима када нам се ближи Часни пост.

У духу празника Светог Теодора Тирона, коме се акатист сваког понедељка у 18 часова служи у Вазнесењском храму, Отац Ђорђе је, са члановима Светосавске омладинске заједнице, Младеном Кузмановићем и Давором Лазићем, започео тродневну акцију поделе стотину каранфила нашим мајкама и сестрама, као знак пажње и благодарности на њиховом несебичном труду, залагању и свеукупном доброчинству нашем храму и парохији, тиме подсећајући да је сваки дан посвећен нашим мајкама и да су нам оне увек на првом месту.

У недељу, 3. марта, Светом Литургијом у храму Вазнесења Господњег у Руми началствовао је протојереј Драган Арсеновић, уз саслужење јереја Ђорђе Санчанин.  Поучном беседом на тему јеванђељске приче о блудном сину, свештеник Ђорђе истакао је верном народу важност покајања, опроста, те милости и љубави према ближњима, како у данима који претходе Великом посту, тако и у све дане живота наших.

Након Литургије, захваљујући појцу за певницом, господину Кости, у сали храма уприличена је трпеза за благоверне браћу и сестре.

 

Извор: Храм Вазнесења Господњег у Руми