Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Предавање др Ненада Божовића у Бусијама

Допринос и подршку поучавању верника у оквиру верске наставе за одрасле, која се, благословом Епископа сремског Господина Василија, реализује током Часног поста, својом љубављу, присуством и предавањем пружио је и др Ненад Божовић, доцент на Катедри за Стари завет Православног богословског факултета.

Пете недеље Васкршњег поста, 21. априла текуће године, Свету Литургију у храму Свете браће Кирила и Методија у Бусијама служили су пароси бусијски презвитери Драган Зорица и Стефан Гавровски, уз пристуство и учешће вероучитеља и студената Богословског факултета, као и верног народа. Уз трпезу љубави, заједничарење је настављено у црквеној сали, где је професор Божовић исцрпно говорио о појму поста у Старом Завету, подсетивши нас да се заповест поста односила и на прве људе у рају.

Благодаримо професору Божовићу на труду да нам кроз занимљиве презентације приближи ову значајну тему. Следеће недеље очекујемо долазак свештеника Дарка Радовановића, директора Радија Слово Љубве, који ће служити Свету Литургију и говорити о подвижничком животу у савременом свету.

Добро дошли!

презвитер Стефан Гавровски