Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Врбица у румском Вазнесењском храму

У суботу, 27. априла 2024. године, када Српска Православна Црква прославља празник Лазареву суботу – Врбицу, у храму Вазнесења Господњег у Руми служено је вечерње којим је началствовао јереј Ђорђе Санчанин. Том приликом, велики број верних и њихове деце узели су учешће у заједничкој молитви.

По освећењу врбиних гранчица припремљених за све сабране и традиционалне литије око храма, деци је приређен богат програм који је подразумевао активно учествовање наших најмлађих. Након дружења малишана у порти храма са аниматором и нашим парохијанином Борком Крстићем, у парохијској сали су за њих припремљени ликовна радионица, сто за стони тенис, као и пригодно послужење посним пецивом, колачима и сокићима. Подељено је 150 звончића, 100 крстића, 100 благодарница и других дарова, прикупљених трудом благочестивих парохијана и њиховог свештеника.

У духу празника, парох Вазнесењског храма је узео учешће у хуманитарној акцији прикупљања новчаних средстава за помоћ манастиру Сочаница, Центру за особе са сметњама у развоју у Грачаници и породици Здравковић из села Севце на Шар планини, која је одржана на Лазареву суботу на Градском тргу у Руми.