Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ВАСКРС У РУМСКОМ ВАЗНЕСЕЊСКОМ ХРАМУ

У недељу, 5. маја 2024. године, када Српска Православна Црква прославља празник Васкрсења Господа Исуса Христа, у храму Вазнесења Господњег у Руми, Свету Литургију служили су протојереј Драган Арсеновић и јереј Ђорђе Санчанин. За певницом су појале мајке Кола српских сестара.

Многосабрани верни народ овог храма још једном је показао црквено јединство када је у питању најрадоснији хришћански празник – Васкрс. Окупљени око молитве, велики број деце и њихових родитеља славили су име Господа нашег Исуса Христа, а надахнутом беседом обратио им се јереј Ђорће Санчанин. Прочитавши Васкршњу посланицу Српске Православне Цркве, свештеник Ђорђе позвао је присутне да у духу празника останемо истрајни на путу молитве, љубави једних према другима и чињења добрих дела.

Након Свете Литургије, у храму је одржано и традиционално куцање јајима наших најмлаћих Вазнесеањаца, а и овом приликом подељени су пригодни дарови.

Како су и радови на будућем Епархијском центру при храму Вазнесења Господњег у Руми, увелико у току, верни народ је послао поруку захвалности оцу Ђорђу за велики труд и залагање током реализације овог пројекта.

Исти дан, након вечерње службе, свештеник Ђорђе Санчанин и члан Светосавске омладинске заједнице Вазнесењског храма, Давор Лазић, посетили су наше драге суграђане који су празник Васкрса провели радно (МУП ПС у Руми, Ватрогасну службу, Аутобуску станицу и бензинске пумпе) и том су приликом честитали Васкрс запосленима, поделивши им освештана васкршња јаја.