Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Поклоничко путовање запослених из градске управе у Сремској Митровици

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, Одбор за верску наставу Епархије сремске за запослене у Градској кући у Сремској Митровици и градским управама организовао је поклоничко путовање у манастире Епархије милешевске и Митрополије црногорско- приморске. Љубазни домаћини у овим светињама били су и више него радосни што се спона између Епархије сремске и ове две дијецезе негује већ дуги низ година. Осамдесеторо запослених поклонило се манастиру Морачи, задужбини Стефана Вукана, а затим Светом Симеону у Дајбабама. Саборни храм Христовог Васкрсења био је незаобилазно свето место, на ком смо се присетили живота, рада и просвете митрополија Амфилохија и његове љубави према сваком човеку. Посебан благослов Светог Арсенија Сремца и посебну љубав између Срема и Црнче, осетили смо у манастиру Ждребаонику, где почивају нетљене мошти Светитеља. Тако окрепљени, стигли смо у поподневним часовима на бденијску службу у манастир Острог и на поклоњење Светом Василију Острошком Чудотворцу. 

Сутрадан, по савршеној Светој Литургији у Острогу, поклоници су се радовали у загрљају Светог Григорија куманичког у манастиру Куманици и Белог анђела у манастиру Милешева, где је игуманија мати Аквилина са протом Николом Перковићем, припремила обилно послужење, а по благослову Епископа милешевског господина Атанасија.

Традиција која је успостављена да за запослене у јавним установама Одбор организује поклоњење светињама широм наше Цркве, биће настављена и у наредним годинама.

 

ђакон Стефан Недић,

заменик председника

Одбора за верску наставу Епархије сремске