Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ВАСКРШЊИ КВИЗ ИЗ ВЕРОНАУКЕ У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ ШИДСКОМ

У суботу, 25. маја 2024. године Господње, одржан је трећи по реду Васкршњи квиз из веронауке на нивоу Архијерејског намесништва. Овогодишњи домаћин квиза у Архијерејском намесништву шидском била је ОШ ,,Филип Вишњић“ из Моровића, која се, заједно са својим катихетом, господином Милорадом Марковићем, побринула да само такмичење прође у најбољем реду, обезбедивши простор и неопходну техничку подршку.

Пре почетка квиза, ученици и њихове катихете су под сводовима храма Рођења Пресвете Богородице заједно отпојали тропар Васкрса и прочитали молитву пре учења, а потом је све ученике и колеге вероучитеље у име архијерејског намесника шидског, протојереја-ставрофора Радомира С. Мишића, поздравио вероучитељ Ненад Србљанин, координатор за Верску наставу Архијерејског намесништва шидског. Након молитве, ученици су прешли у просторије школе, где је одржано такмичење.

Овогодишњи жири, који се побринуо да квиз протекне регуларно, чинили су протонамесник др Борис Фајфрић, парох батровачки, јереј мс Стефан Сремац, парох моровићки и мс Војислав Чавић, вероучитељ у Гимназији ,,Сава Шумановић“ у Шиду.

У категорији деце млађег узраста, пласман на епархијско такмичење остварила је екипа ОШ ,,Сава Шумановић“ из Ердевика, коју је водио вероучитељ Никола Лакић, док је у категорији ученика од 5. до 8. разреда пласман остварила екипа ОШ ,,Бранко Радичевић“, издвојено одељење у Бачинцима, коју је водио њихов вероучитељ, јереј Бранислав Лукић. Обема екипама које ће представљати наше намесништво у Епархији желимо много успеха.

После одржаног такмичења за све учеснике квиза, приређена је трпеза љубави, трудом и приљежношћу пароха моровићког, јереја мс Стефана Сремца, као и домаћина овогодишњег такмичења, вероучитеља Милорада Марковића.

 

Текст: вероучитељ Ненад Србљанин

Фотографије: вероучитељ Душан Мијатовић