Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Духовно вече у Сремској Митровици

У Недељу Самарјанке, a у навечерје спомена прaзновања Светих царева Константина и мајке му Јелене, 2. јуна 2024. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, игуман манастира Подмаине, отац Рафаило (Бољевић) из Митрополије црногорско-приморске одржао је духовно вече, са разговором на тему „Проблема расејаности и значаја пажње у духовном животу“.

Велики амфитеатар Високе школе струковних студија за образовање васпитача и пословних информатичара „Сирмијум“ у Сремској Митровици био је изузетно мали да прими све жедне, уморне и обремењене. Отац је беседио, као и увек, језиком молитве и методом личног сведочења, а лица присутних говорила су да смо сви жељни духовних тема, да никада није доста то што чујемо и да је јеванђељска „вода жива“ непресушни резервоар и насушна потреба сваког. 

У организацији Одбора за верску наставу Епархије сремске, а уз помоћ „добрих верних слуга који су у малом верни“, Господ над многим поставља и позива нас да уђемо у Његову радост, радост Господара Свога. Оца Рафаила познају све четири стране света, позивају у све епархије верујући и неверујући, не би ли се духовно орадостили и облагодатили Божијом силином и свим даровима које проноси Дух Божији. Напослетку, предавање је окончано песмом Пресветој Богородици, „Достојно јест“, а свима присутнима, отац је пренео молбу да у среду, 5. јуна, са почетком у 20 часова, у истом простору погледају јединствен приказ обраћања у Господу, покајања и облачења у Нови Живот, под називом „Љубав твоја и непослушност моја“, аутора Луке Ђурапчевића.

Одбор за верску наставу Епархије сремске и убудуће ће наставити да обогаћује верујући народ наше Епархије, што и јесте основни задатак ове епархијске установе; односно, просвећивати и образовати васпитним циљевима читаву паству, епархиоте и све људе који су кадри да прихвате све што доноси Милост Божија.

Ђакон Стефан Недић,

заменик председника 

Одбора за верску наставу Епархије сремске