Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Посланство Руске Заграничне Цркве у Сремским Карловцима

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је посетио 14. јуна 2024. године Сремске Карловце, где га је у Патријаршијском двору дочекао Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије са свештенством.

Том приликом, у Сремске Карловце су стигли и првојерарх Руске Заграничне Цркве Митрополит њујоршки и источноамерички г. Николај са посланством Руске Православне Заграничне Цркве, које чине: Митрополит берлински и немачки г. Марко, Архипископ монтреалски и канадски г. Гаврило, Архиепископ чикашки и средњоамерички г. Петар, Епископ лондонски и западноевропски г. Иринеј и Епископ штутгартски г. Јов; као и епископи Српске Православне Цркве: бачки г. Иринеј, зворничко-тузлански г. Фотије, горњокарловачки г. Герасим, јегарски и изабрани британско-ирски Нектарије; и главни секретар Светог Архијерејског Синода архимандрит Нектарије.

Посланство Руске Заграничне Цркве је донело у Сремске Карловце чудотворну икону Пресвете Богородице Знамење, која ће 15. и 16. јуна 2024. године бити изложена у Саборној цркви Светог оца Николаја на поклоњење и целивање верном народу.

Извор: СПЦ