Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

СВЕТА ЛИТУРГИЈА И ВИДОВДАНСКИ САБОР СРБСКИХ ВИТЕЗОВА ПРИ ХРАМУ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У РУМИ

У суботу, 22. јуна 2024. године, када Српска Православна Црква молитвено слави празник Светог Кирила, архиепископа александријског и Светог Кирила Бјелозерског, у храму Вазнесења Господњег у Руми служена је Света Литургија којом је началствовао јереј Ђорђе Санчанин, уз молитвено присуство протојереја Драгана Арсеновића. На тему прочитаног јеванђелског одељка од Јована, пастирском поуком присутнима се обратио отац Ђорђе.

Како сваке године „Академија видовданских витезова србских“ организује Сабор који окупља високе државне и војне званице и Србије и Републике Српске, као и борце отаџбинских ратова 90-их година, као и породице палих хероја, на овом, 11. по реду Сабору, присуствовали су и представници Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији.

Помен за страдале у одбрамбено-отаџбинским ратовима 1991–1999, у Вазнесењској цркви у Руми, служио је јереј Ђорђе Санчанин који је након молитвеног сећања на погинуле јунаке у обраћању сабранима позвао све да никада не заборавимо, како оне који су живот положили за мајку Србију, тако и њихове породице и најближе.

ВЕЧАН ПОМЕН И СЛАВА ИМ!

Након помена, у порти храма је одржана и презентација витешких борби и вештина, а потом је у парохијској сали Вазнесењске цркве уследила додела бројних признања, ордења и грамата.